Qui som

Chiron és un grup de treball col·laboratiu format per professors de clàssiques de diversos punts de l’Estat, constituït recentment en associació sense ànim de lucre a l’empara de la Llei Orgànica 1/2002, anomenada Associació Chiron.

Un poc d’història

Un 27 de gener de 2006 Carlos Cabanillas va llançar una proposta als docents de clàssiques des del seu blog: ja que un bon nombre de professors estan desenvolupant materials accessibles des d’Internet, per què no dissenyar un projecte comú que unís tots aquests esforços? La proposta va tenir una resposta ràpida per part d’alguns companys, mentre que d’altres s’hi han anat sumant posteriorment: Sebastià GiraltAna OvandoLuis InclánOlga DíezÁlvaro Pérez VilariñoSergi FerrúsJosé M. Ciordia, Manuel López, Ángel Luis GallegoMargalida CapellàMertxu Ovejas i Rodrigo Portela.

Com que es tractava de treballar en la xarxa, uns quants vam anar responent i exposant els nostres punts de vista en un document col·laboratiu en línia. El que semblava ciència ficció es va convertir a poc a poc en realitat: professors de clàssiques, molt allunyats geogràficament, que no es coneixen personalment… treballant junts en un projecte comú. Sona a utopia, i encara ho és.

La idea és que tothom hi puguem participar en la mesura de les nostres possibilitats. Perquè aquest és un projecte que es construeix entre tots, dia a dia, amb molta il·lusió i esforç.

Aquest punt de trobada serà la porta de tots aquells recursos que ens permetin acostar-nos al món clàssic: blogs, activitats, utilitats, eines, novetats, cursos, etc.

Es tracta d’un projecte actiu, dinàmic, que es transforma dia a dia gràcies a les aportacions de tothom i de cadascú.

Treballem dins una filosofia col·laborativa, i açò vol dir que la nostra feina és producte d’un col·lectiu, en el qual tothom tenim cabuda.

Per això aquest portal serà tant gran i important com entre tots vulguem que sigui, perquè creixerà amb les nostres aportacions, les teues, les de tothom.

Formació del professorat

Presentem la nostra experiència com a modelo per formar grups de treball col·laboratiu de professors. Participem en la formació del professorat en l’aplicació pràctica de les TIC a l’aula, tot impartint tallers específics per a la integració de les noves tecnologies en la didàctica de les llengües clàssiques.

Web:

Disseny: tema Twenty Eleven per a WordPress modificat per Χείρων·Chiron. Imatge de capçalera: photocase.com. Les nostres estadístiques: StatCounter. Allotjament: CDMon. Intentem complir els estàndards W3C XHTML 1.1 i W3C CSS 2. Així ha canviat la nostra portada en el decurs dels anys (més al Internet Archive):

Página de inicio Página de inicio Página de inicio Página de inicio