Propostes quironianes en el nostre sisè aniversari

Iniciem un nou curs, un curs dur per a l’educació pública, un curs que pot emportar-se’n les últimes esperances d’oferir als nostres joves la formació que es mereixen. I el futur pot ser, encara, fins i tot molt pitjor per a les clàssiques, si es tira endavant la redacció actual de l’avantproject de la nova llei educativa (ja coneguda, amargament, com la llei Wert).


Tot i açò, Chiron vol començar el curs amb propostes en positiu, animant al treball en equip i oferint espais de col·laboració.
En aquesta entrada volem no solament recordar algunes iniciatives que continuen obertes, sinó també presentar noves idees:

  1. Continua la lectura col·laborativa de l’Eneida i l’Odissea. Esperem que més professors i alumnes s’animin a seguir enriquint-la durant aquest curs.
  2. També resta obert a l’aula virtual de Chiron el curs Academia, per a tot el professorat de grec interessats a utilitzar metodologies naturals a l’aula.
  3. Seguim compartint idees i activitats per mitjà d’aquest formulari.
  4. “Sentint la meva pell clàssica” una de les propostes noves que us fem. Es tracta de reunir-hi fotografies en què apareguem tocant alguna cosa “clàssica”. Les imatges es recolliran en un grup de Flickr. Si algú vol participar però té dubtes sobre l’ús de Flickr, pot veure’n les instruccions que tenim a Chiron o escriure al nostre correu de consulta.
  5. Proposem, en darrer lloc, un certamen d’expressió artística per a estudiants d’ESO i Batxillerat. Es tracta que els alumnes recreïn algun monument del món clàssic: la recreació pot ser un dibuix, un relat, una poesia, un vídeo … Els treballs es remetran al correu de Chiron, i els guanyadors seran publicats en el nostra web.

Hem fet sis anys i esperem fer-ne molts més. Enhorabona a tots plegats.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.