Pipiatio Classica

Des de Chiron sempre hem donat suport al mètode directe per a l’ensenyament de les llengües clàssiques. Ja Comeni en el seu temps havia animat a allunyar-se d’un ensenyament excessivament gramatical. Ara mètodes com el LLPSI d’ Ørberg, el Nen grec de Rouse o Athenaze són des de fa (pocs) anys cada vegada més freqüents a les nostres aules .

Avui més que mai hem de tractar a les nostres llengües com el que són, una cosa viva, per usar-les, per tocar-les, per parlar-les. Davant el negre panorama que ens presenta la llei Wert, volem treure al llatí i al grec a la palestra, mostrar-los en la xarxa tal i com són, allunyats del rude academicisme de les aules, llengües vives punt per ser utilitzades, instruments per comunicar-nos. I ho farem des de la plataforma que ens ofereixen les xarxes socials. Així és que animem tots els alumnes i professors «clàssics» que ho desitgin a participar en la Pipiatio Classica, a Twitter, que tindrà lloc el dijous 15 de novembre i on els idiomes usats seran el llatí i el grec.

Presenta’t, coneix gent, aprèn a expressar-te en llatí i en grec. Estan permesos els errors i incorreccions gramaticals! Aprenguem entre tots! Afegeix als teus tuits el hashtag #pipiatioclassica per poder seguir l’esdeveniment des d’aquí.

Animem també totes les institucions o associacions lligades al món clàssic a participar-hi i perquè hi donin la difusió oportuna.

Si vols ,pots posar el logo en el teu blog insertant aquest codi HTML.

<a href="http://storify.com/chiron/pipiatio-classica" target="_blank"><img title="pipiatio classica" src="http://www.chironweb.org/wp-content/uploads/logopipiatio1.png" alt="pipiatio classica" width="200" border="0" hspace="0" vspace="0" /></a>

2 thoughts on “Pipiatio Classica

  1. Salvete o Χαιρετε!
    Sóc alumna de l’institut Premià de Mar i des dels blocs de la nostra mestra Margalida Capellà, (El Fil de les Clàssiques i Aracne fila i fila) us donem suport amb aquesta iniciativa! Bona Pipiatio Classica Latine et ἑλληνιστί.

    Encara que jo no tinc twitter, animaré i difondré la vostra proposta de que el llatí i el grec circulin per la xarxa i no s’arribin a perdre.

  2. Salve!!

    Jo no tinc twitter, però penso que és una idea magnífica la d’estendre i fer guanyar importància a les llengües.

    Vale!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.