Centauros de oro 2012

Centauro de oro

Centauro de oro

Un año más, coincidiendo con la celebración del día de Internet (17 de mayo), Chiron concede sus Centauros de Oro, a aquellos espacios de temática clásica, mantenidos por alumnos, que constituyen un ejemplo a seguir y un estímulo para fomentar el amor por el mundo grecorromano.

En esta sexta convocatoria, el Centauro de Oro ha correspondido a los blogs:

 • Clàssics a la romana, blog del IES Vil·la Romana (La Garriga), en el que participan estudiantes de 4º de Latín, 1º y 2ª de bachillerato de Latín y Griego.
 • Alea iacta est, blog colectivo en latín de los estudiantes clásicos del IES 9 d’octubre (Carlet) y del IES Matilde Salvador (Castellón).
 • In aversa charta, blog en latín de los alumnos del IES Serrallarga (Blanes) .

También merece una mención especial el ejemplo de Gulielmus Lupulus, estudiante de 1º de bachillerato que mantiene una cuenta de twitter en latín.

Por otra parte nos unimos a las felicitaciones al blog L’ombra d’un somni, de los alumnos del INS Gallecs (Mollet del Vallès), y al blog de aula Cataclàs, de los alumnos del IES Lluís Companys (Ripollet), por haber resultado ganadores en los Premios Espiral Edublogs 2012 en la categoría de blogs de alumnos de bachillerato.

Desde Chiron queremos felicitar sinceramente a todos los premiados, a la vez que les animamos a seguir con su labor, y deseamos que cunda el ejemplo entre los estudiantes que tienen verdadera estima por el mundo clásico.

6 pensamientos en “Centauros de oro 2012

 1. Des de “Clàssics a la romana” volem agrair a Chiron tota la feina que fa pel món clàssic!! i moltes gràcies pel Centaure d’or, els alumnes ho agraeixen perquè hi dediquen molt d’esforç!
  Volem felicitar els altres blocs guardonats i la menció a l’alumne que manté un compte de Twitter en llatí: l’enhorabona a tots!!

 2. Des de “L’ombra d’un somni” volem donar l’enhorabona als blogs guanyadors i sobretot als alumnes que els fan possible, perquè fan una feina que suposa una dedicació amb “poques gratificacions aparents”. Per això, un reconeixement d’aquest tipus sempre és molt valuós i anima a continuar.
  I també volem fer una menció especial a “Clàssics a la Romana” que sovint ens ha servit d’inspiració i guia.
  A més us agraïm les felicitacions que ens adreceu pels premis Edublogs 2012. Nosaltres també estem molt contents, i més en compartir el premi amb un altre blog de clàssiques.

  Gràcies per la tasca que feu des de Quirón!

 3. Els pollets romans d'”In aversa charta” estan de celebració! Moltíssimes gràcies a Chiron per aquest guardó inesperadíssim. Com a responsable del blog, us envio aquest missatge d’agraïment en nom dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’IES Serrallarga de Blanes, que, amb el seu sentit de l’humor i el seu talent artístic, han anat creant petits tresors “in aversa charta”; ells ens conviden a descobrir que, en el revers de les àrides pàgines de gramàtica, hi ha la llengua llatina viva.

  Moltíssimes gràcies a Chiron per treballar tant i amb tanta il·lusió en favor de les llengües clàssiques i del món grecoromà en general. I enhorabona també a la resta de guardonats!

 4. L’alumnat que participa al blog ALEA IACTA EST, volem donar-vos cordialment les gràcies pel reconeixement del nostre esforç a l’otorgar-nos aquest CENTAURE D’OR. Escriure en llatí no ha sigut gens fàcil per a nosaltres ja que és el primer any que el cursem però acabem de demostrar que amb treball, constància i esforç tot és possible. 😀 POSSUMUS!

 5. Gràcies a tots vosaltres, estudiants i professors que feu una feina ben feta i la compartiu a través de la xarxa. Sense vosaltres l’existència de Chiron no tindria sentit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *