Centaures d’Or 2012

Centauro de oro

Centaure d'or

Un any més, coincidint amb la celebració del dia d’Internet (17 de maig), Chiron concedeix els Centaures d’Or, a aquells espais de tema clàssic mantinguts per estudiants que constitueixen un exemple a seguir i un estímul per a fomentar l’amor pel món grecoromà.

En aquesta sisena convocatòria, el Centaure d’Or ha estat atorgat als blogs:

 • Clàssics a la romana, blog de l’Institut Vil·la Romana de la Garriga, en el qual participen estudiants de quart de Llatí, primer i segon de batxillerat de Llatí i Grec.
 • Alea iacta est, blog col·lectiu en llatí dels estudiants clàssics de l’IES 9 d’octubre (Carlet) i de l’IES Matilde Salvador (Castelló).
 • In aversa charta, blog en llatí dels alumnes de l’IES Serrallarga (Blanes) .

També mereix una menció especial l’ejemple de Gulielmus Lupulus, estudiant de primer de batxillerat que manté un compte de Twitter en llatí.

A més a més, ens unim a les felicitacions al blog L’ombra d’un somni, dels alumnes de l’Institut Gallecs (Mollet del Vallès), i al blog d’aula Cataclàs, dels alumnes de l’Institut Lluís Companys (Ripollet), por haver resultat guanyadors en els Premis Espiral Edublogs 2012 en la categoria de blogs d’alumnes de batxillerat.

Des de Chiron volem felicitar sincerament tots els premiats, alhora que els animem a seguir la seua feina, i desitgem que s’estengui l’exemple entre els estudiants que tenen veritable estimació pel món clàssic.

5 thoughts on “Centaures d’Or 2012

 1. Des de «Clàssics a la romana» volem agrair a Chiron tota la feina que fa pel món clàssic!! i moltes gràcies pel Centaure d’or, els alumnes ho agraeixen perquè hi dediquen molt d’esforç!
  Volem felicitar els altres blocs guardonats i la menció a l’alumne que manté un compte de Twitter en llatí: l’enhorabona a tots!!

 2. Des de «L’ombra d’un somni» volem donar l’enhorabona als blogs guanyadors i sobretot als alumnes que els fan possible, perquè fan una feina que suposa una dedicació amb «poques gratificacions aparents». Per això, un reconeixement d’aquest tipus sempre és molt valuós i anima a continuar.
  I també volem fer una menció especial a «Clàssics a la Romana» que sovint ens ha servit d’inspiració i guia.
  A més us agraïm les felicitacions que ens adreceu pels premis Edublogs 2012. Nosaltres també estem molt contents, i més en compartir el premi amb un altre blog de clàssiques.

  Gràcies per la tasca que feu des de Quirón!

 3. Els pollets romans d'»In aversa charta» estan de celebració! Moltíssimes gràcies a Chiron per aquest guardó inesperadíssim. Com a responsable del blog, us envio aquest missatge d’agraïment en nom dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’IES Serrallarga de Blanes, que, amb el seu sentit de l’humor i el seu talent artístic, han anat creant petits tresors «in aversa charta»; ells ens conviden a descobrir que, en el revers de les àrides pàgines de gramàtica, hi ha la llengua llatina viva.

  Moltíssimes gràcies a Chiron per treballar tant i amb tanta il·lusió en favor de les llengües clàssiques i del món grecoromà en general. I enhorabona també a la resta de guardonats!

 4. L’alumnat que participa al blog ALEA IACTA EST, volem donar-vos cordialment les gràcies pel reconeixement del nostre esforç a l’otorgar-nos aquest CENTAURE D’OR. Escriure en llatí no ha sigut gens fàcil per a nosaltres ja que és el primer any que el cursem però acabem de demostrar que amb treball, constància i esforç tot és possible. 😀 POSSUMUS!

 5. Gràcies a tots vosaltres, estudiants i professors que feu una feina ben feta i la compartiu a través de la xarxa. Sense vosaltres l’existència de Chiron no tindria sentit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.